qweqwe
Aranger: Niech ktoś rzuci jakąś całkę do policzenia, chyba już ogarniam na kartkówke jutro
9 lut 01:35
Aranger: ar u ter , alky?
9 lut 01:45
9 lut 01:48
Aranger: rozwiąże każde xd
9 lut 01:49
9 lut 01:50
Alky: ∫cos2x
Ta jest nawet fajna.
9 lut 01:55
Aranger: brakuje dx XD
9 lut 01:59
Aranger: ∫cos2x = cos2x + ∫2cosxsinx*xdx = |t=sinx dt =cosxdx
= cos2x + 2∫tx dt
no nie jest taka fajna, sporo liczenia
9 lut 02:04
Alky: 2cosxsinx=sin2x
9 lut 02:15
Aranger: a kto by to wiedział xd, dzięki
9 lut 02:15
karty do gry: | | 1 + cos2x | | 1 | |
∫cos2x dx = ∫ |
| dx = |
| (x + sinx * cosx) +C |
| | 2 | | 2 | |
9 lut 02:18
Alky: Pięknie. To teraz juz tylko pozostałe 1000 całek z listy pdf. Miłej zabawy
9 lut 02:20