matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Własność Darboux
kubaw:
Potrzebuje pomocy z zadankiem arcsinx=arccosx +1 nie wiem co podstawić aby wyszła liczba większa od 0, mniejsza wychodzi przy f(0)
9 lut 01:27
Pytający:
arcsinx=arccosx +1 arcsinx+arcsinx=arcsinx+arccosx +1
π
2arcsinx=
+1
2
2+π
arcsinx=
4
2+π
x=sin
4
9 lut 01:57