rozniczki
david: 3xy2sin(x)+dydx=−3xsin(x)
Jakie jest rozwiązanie oglne tego równania?
Może ktoś zrobić to krok po kroku?
Damkofr
9 lut 00:36
Mariusz:
Też rozdzielone zmienne
| dy | |
| =−3xsin(x)−3xy2sin(x) |
| dx | |
Całkujesz obustronnie
9 lut 02:57
david: druga linijka jak skąd się wzieło (1+y2)?
9 lut 19:16
Adamm: a*b+a*c=a*(b+c)
rozdzielność mnożenia względem dodawania
9 lut 19:17
david: y=tan(3xcosx−3sinx+c) −−−−> sprawdzane wolframem więc napewno dobrze
Więc ile wynosi C? jeśli y(0)=2
Bo nie mogę za nic tego ogarnąć
10 lut 23:54
david: Ref
11 lut 11:41
david: ref
11 lut 15:52