rozniczki
david: −3dydx−2=6(y−1)
Jakie jest rozwiązane ogólne tego równania różniczkowego?
Może ktoś zrobić to krok po kroku bo nie mam pojęcia
damkofr
9 lut 00:27
Mariusz:
Wygląda na rozdzielone zmienne
9 lut 00:38
Mariusz:
W ostatniej linijce powinno być
Co po scałkowaniu da
ln|3y−2|=−2x+C
3y−2=Ce
−2x
3y=2+Ce
−2x
9 lut 01:00
david: Mi wyszło:
y=Ce2x+23
to jest to samo?
9 lut 01:28
david:
9 lut 13:30
Jerzy:
Nie jest.
9 lut 13:33
david: znaczy minusa nie dodałem:
y=Ce−2x+23
Czy to jest to samo co koledze wyszło?
9 lut 18:29
Adamm: tak
9 lut 18:30
david: =2(2−3y)
Czemu tą dwójkę trzeba przed nawias nie mogło zostać w tamtej postaci?
9 lut 18:56
david: Jeśli y(0)=2 to ile wynosi C?
Policzyłem i wyszło mi że C=
43 ale niby powinno być C=4

hmmm
9 lut 21:19
david: ref
9 lut 22:03
9 lut 22:14
9 lut 22:15
david: może ktoś na to spojrzeć czy to błąd ze strony dziekana zaliczając c=4
10 lut 16:22