ef
Aranger:
t=4
x
dt = 4
xln4 /2ln4dx
9 lut 00:08
9 lut 00:10
Aranger: a mianownik walnąć na arcsinusa? przez spierwiastkowanie?
9 lut 00:12
Aranger: kurva , dalej mi nie wychodzi
9 lut 00:14
Aranger: zostaje x w 4x
9 lut 00:15
karty do gry: 4x = (2x)2
9 lut 00:20
Alky: t=2
x
dt=2
xln2dx
| | 1 | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | |
∫ |
|
| dt= |
| ∫ |
| dt= |
| *arcsint+C= |
| | ln2 | √1−t2 | | ln2 | | √1−t2 | | ln2 | |
9 lut 00:24
Aranger: dobra już rozwiązałem ją dawno , nie potrzebnie się fatygowałeś aleksandrze.
9 lut 00:26
Alky: w czwartej linijce jeszcze dx na końcu, ale to juz mniejsza
9 lut 00:26
Alky: Dawno ? 10 minut temu płakałeś, że nie wiesz jak zrobić po tym jak
karty do gry pokazał Ci
dokłądnie jak to zrobić
Chciałem tylko pomóc
9 lut 00:28
Aranger: Dylatacji czasu nie oszukasz, dla Ciebie 10 min to krótko, a dla mnie to był dawno. 'karty do
gry' pokazał mi tylko elementarny problem, i tyle, dalej ją sobie sam scałkowałem, ale mimo
wszystko dzięki, że wykonałeś dużo niepotrzebnej nikomu roboty.
9 lut 00:31
Alky: dylatacja Mocne słowa

Było na pszyrce ? Karty do gry pokazał Ci podstawienie z którego
dostajesz wynik, a skoro nie portafiłeś podstawić to uznałem, że może masz jakąś zaćmę czy
coś.Każdemu się może zdarzyć. Jakby nie patrzeć jest późno. Tak mogłeś sobie przealizować. Na
szczęście jesteś bystry i super sobie poradziłeś. Mimo takiej zaradności może jeszcze poćwicz
bo skoro robiłeś to blisko 10 min to jak sam twierdzisz... Szmat czasu, a taki przykłady są na
krótką chwilkę.
9 lut 00:38
Aranger: spoko, ja trolowałem tylko, wkuwam na jutrzejszą kartówkę z całek , babsztyl nam wciska całki w
2 klasie
9 lut 00:41
Aranger: gdybym był taki bystry jak mówisz, to nie siedziałbym tu na forum, tylko sam rozwiązywał
9 lut 00:43
Alky: No to powodzenia i miłej nauki. Ja też muszę się troszke "pobawić"
9 lut 00:44
Aranger: raczej to zalicze
9 lut 00:45