matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
help
john:
Liczby sinx , 0.2 , cosx tworzą ciąg arytmetyczny. Oblicz sinxcosx.
8 lut 22:38
zef:
sinx+cosx=0,4 (sinx+cosx)
2
−2sinxcosx=1 0,16−2sinxcosx=1 2sinxcosx=−0,84 sinxcosx=−0,42
8 lut 22:41
john:
dzieki wielkie
8 lut 22:50