ciągłość funkcji w punkcie
QWERTY: | | ⎧ | √9−4x jesli x∊(−∞,0> | |
| f(x) = | ⎨ | | x0=0 \\
|
| | ⎩ | 6+5x2+x jesli x∊(0,+∞) | |
lim
x→0
− f(x)=lim
x→0
− √9−4x=3
| | 6+5x | |
limx→0+ f(x)=limx→0+ |
| =3 |
| | 2+x | |
co dalej ?
8 lut 21:54
QWERTY:
8 lut 22:01
QWERTY: coś ktoś
8 lut 22:37
Adamm: sprawdzasz czy granice są równe oraz czy są równe wartości funkcji w tym punkcie
wtedy wszystko
8 lut 22:38
QWERTY: są chyba równe czyli jest ciągłość ?
8 lut 22:44
Adamm: f(0)=3 co równa się granicom zatem funkcja jest ciągła
8 lut 22:51