matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równanie macierzowe
mcq8:
Rozwiąż równanie macierzowe BX − A = 2A
T
, gdzie A = 1 2 B = 5 1 0 2 2 1 Proszę o sprawdzenie wyniku. Wyszło mi,że X = 1/3 − 1 − 4 14 26
8 lut 21:05
Pytający:
Tak samo mi wyszło.
8 lut 21:27
mcq8:
Dzięki bardzo!
8 lut 21:28