e4x | ||
∫ | ||
e2x + ex + 2 |
1 | |
dt=dx | |
t |
t3 | ||
∫ | dt | |
t2+t+2 |
exe3x | ||
∫ | dx | |
e2x+ex+2 |
Ax+B | |
= t3 ? | |
t2 + t + 2 |
t3 | t3+t2+2t−t2−t−2+2−t | −t+2 | ||||
∫ | dt=∫ | dt = ∫t−1+ | dt= | |||
t2+t+2 | t2+t+2 | t2+t+2 |
2t+1 | −5 | |||
=t2/2−t−(1/2)∫ | + | dt = | ||
t2+t+2 | t2+t+2 |
1 | ||
=t2/2−t−(1/2)ln(t2+t+2)+(5/2)∫ | dt | |
t2+t+2 |
t3 | ||
∫ | dt | |
t2+t+2 |
t−2 | ||
∫(t−1)dt−∫ | dt | |
t2+t+2 |
1 | √7 | |||
t+ | = | u | ||
2 | 2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |