matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Całka nieoznaczona
lolek:
∫x
2
sin x
3
= mam pomysł taki f(x)= x
2
g'(x)= 3x
2
cos x
3
f'(x) =2x g(x)=sin x
3
= x
2
sin x
3
− ∫2xsin x
3
mam dalej iść w części
8 lut 19:52
Adamm:
t=x
3
dt=3x
2
dx
1
∫
sin(t)dt
3
8 lut 19:54
Benny:
1. Nie potrafisz liczyć przez części. 2. Podstaw x
3
=t
8 lut 19:54