| 1 | 1 | 1 | |||
= | +3 na pewno x≠ | ||||
| I2x−1I | I3−6xI | 2 |
| 1 | 1 | ||
= | + 3 | ||
| |2x − 1| | |3 − 6x| |
| 1 | 1 | 1 | |||
− | • | = 3 | |||
| |2x − 1| | 3 | |2x − 1| |
| 3 | 1 | ||
|2x − 1| = | |||
| 2 | 3 |
| 2 | ||
|2x − 1| = | ||
| 9 |
| 1 | ||
x≠ | i |3−6x|= 3|2x−1| | |
| 2 |
| 2 | ||
3=1+9|2x−1|⇒ |2x−1|= | ||
| 9 |

| 1 | 1 | ||
≤ | +3 nie zauważyłem,że nierówności znaku nie dałem −−, ten przykład | ||
| I2x−1I | I3−6x |
| 1 | ||
też możesz mnożyć przez 3|2x−1|>0 bo dla x≠ | ||
| 2 |
| 2 | ||
3≤1+9|2x−1| ⇒ |2x−1|≥ | ⇒ .......... dokończ | |
| 9 |
| 7 | 11 | |||
x∊(−∞; | >U< | ;+∞) , raz jeszcze dzięki | ||
| 18 | 18 |