matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz przybliżoną wartość wyrażenia log U{8p{2}}{25}, przyjmując że log2 = 0.3
Patryk:
8
√
2
Oblicz przybliżoną wartość wyrażenia log
, przyjmując że log2 = 0.3 log5 = 0.7
25
Przy liczbach takich jak log20 to proste, jednak pojawił się ten cholerny pierwiastek i mam zagwozdkę
8 lut 18:54
azeta:
1
log
√
2
=log2
1/2
=
log2
2
8 lut 18:55
Janek191:
8
√
2
2
3,5
log
= log
= 3,5 log 2 − 2 log 5 = 3,5*0,3 − 2*0,7 = ...
25
5
2
8 lut 18:57
Patryk:
Dzięki śliczne, ten pierwiastek mnie bardzo zmylił
8 lut 19:01