Oblicz granicę
masticgum: a)lim x−>∞ (√x2+9−x) b)lim x−>∞ (√x2+1−x)
8 lut 17:39
Pytający: | | √x2+9+x | |
a) pomnóż przez |
| |
| | √x2+9+x | |
| | √x2+1+x | |
b) pomnóż przez |
| |
| | √x2+1+x | |
8 lut 17:55
masticgum: dzięki, a to lim x−>∞ √x/pierwiastek trzeciego stopnia z x
8 lut 18:07
Pytający: | √x | | x1/2 | |
| = |
| =x1/2−1/3=x1/6=6√x |
| 3√x | | x1/3 | |
8 lut 18:14
masticgum: dzięki, a jeszcze jakbyś to wyjaśnił: lim x−>∞ √x−4/√x−1
8 lut 18:21
8 lut 18:25
masticgum: dziękówa
8 lut 18:29