matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz
Kuba:
Oblicz
√
9−4
√
5
+
√
14−6
√
5
8 lut 14:00
Jerzy:
=|2 −
√
5
| + |3 −
√
5
| = .... i licz.
8 lut 14:03
Adamm:
9−4
√
5
=
√
5
2
−2*2*
√
5
+2
2
=(2−
√
5
)
2
14−6
√
5
=3
2
−2*3*
√
5
+
√
5
2
=(3−
√
5
)
2
√
(2−
√
5
)
2
+
√
(3−
√
5
)
2
=
√
5
−2+3−
√
5
=1
8 lut 14:03
Kuba:
Dzięki Adamm
8 lut 14:11