Oblicz
ola: Oblicz: log 4*log 2500+log2 25
8 lut 13:05
yht:
log4 * log2500 + log225 = log4 * log(100*25) + (log25)2 =
= log4 * (log100+log25) + (log25)2 = log4 * (2+log25) + (log25)2 =
= 2log4 + log4*log25 + (log25)2 = 2log4 + log25*(log4+log25) = 2log4 + log25*log(4*25) =
= 2log4 + log25*log100 = 2log4 + 2log25 = 2(log4 + log25) = 2*log100 = 4
8 lut 13:31
Eta:
| | 10 000 | |
log2500= log |
| = 4−log4 |
| | 4 | |
to
W=log
225+log4(4−log4)= log
225−log
24+4log4=(log25+log4)(log25−log4)+4log4=
= 2(log25−log4)+4log4= 2log25+2log4= 2*log100=2*2=4
8 lut 17:13