granica
pomocy: | | 6x2+3 | | | | 6x | |
lim ( |
| )=lim |
| =lim |
| =−∞ |
| | 2x−1 | | | | 2 | |
x−>−
∞ x−>−
∞ x−>−
∞
a w odpowiedzi jest +
∞
8 lut 09:46
Jerzy:
Masz błąd w odpowiedzi, ta granica to: − ∞ , chociaż wcale nie wynika to z Twoich
obliczen.
8 lut 09:57
pomocy: a jak powinienem zrobić to zadanie
8 lut 10:02
pomocy: a taka granica
x−>0
8 lut 10:09
Jerzy:
OK .... trochę niefortunny zapis.
8 lut 10:10
Jerzy:
A Twoim zdaniem ?
8 lut 10:14
pomocy: oblicz granice
8 lut 10:14
Jerzy:
Pytam , ile wynosi Twoim zdaniem ?
8 lut 10:15
pomocy: a nie doczytałem
...=0
8 lut 10:16
8 lut 10:18
pomocy: to znaczy ze mianownik dąży do zera czy jest zerem?
8 lut 10:21
Jerzy:
Dąży do zera.
8 lut 10:22
pomocy: dzieki
8 lut 10:23