Wykres
Kosi: Narysować wykres ln|sinx| −π≤x≤π
8 lut 09:02
Jerzy:

Asymptoty pionowe: x = −π , x = 0 , x = π
| | π | | π | |
Maksima lokalne: x = − |
| , x = |
| |
| | 2 | | 2 | |
8 lut 09:48
Kosi: A wytlumaczylbys mi dlaczego tak? Jak to widziec?
Ogolnie to wiem jaki jest wykres logarytmu i do tego wiem, ze |sinx| to zawsze bedzie cos
wiekszego od zera, dlaczego wiec jest pod wykresem x?
8 lut 09:53
Jerzy:
Przeanalizuj, jak zachowuje się ta funkcja, gdy: x → − π; x → π , x → 0 ,
oraz jakie osiaga wartości.
8 lut 10:21