logarytmy
maturzystkam: Gdzie tu jest błąd ?
√2log2√3=(2log2√3)1/2=√31/2=4√3
7 lut 23:14
Jerzy:
Po pierwszym znaku =.
7 lut 23:19
maturzystkam: kurcze szybko xd
7 lut 23:20
maturzystkam: można podpowiedź ?
7 lut 23:21
5-latek: √2= 21/2
7 lut 23:21
5-latek: i potem wzor k*logab= logabk
Potem jeszcze jeden wzoe
alogab= b
7 lut 23:23
maturzystkam: cały czas wychodzi mi to samo
7 lut 23:25
Jack:
| | 1 | |
√2log2√3 = 2−1log2√3 = 2log2(√3)−1 = √3−1 = |
| |
| | √3 | |
7 lut 23:28
5-latek: √2log2√3 tak ma byc ?
= 21/2log2√3= 2log2(√3)1/2= 4√3
7 lut 23:29
Eta:
Jack ? ?
7 lut 23:29
Jack:
<nie pytaj>
7 lut 23:30
Jack:
| | 1 | |
oczywiscie wszedzie gdzie napisalem (−1) powinno byc ( |
| ) |
| | 2 | |
7 lut 23:30
Eta:
7 lut 23:30
7 lut 23:31
Jack: Tak troszke juz nie mysle o tej godzinie.
7 lut 23:31
Eta:
Zjedz
7 lut 23:32
Jack: hehe, dzieki
7 lut 23:33
Pati18773: Ma wyjsc
√3
8 lut 16:30
Adamm: Pati18773, poprawna odpowiedź to 4√3
8 lut 16:31
Pati18773: Tak jest w ksiazce to moze blad
8 lut 18:51