matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
potegi
dzialanie:
Ktora rownosc jest falszywa i dlaczego? −2=(−8)
1
3
=(−8)
2
6
=((−8)
2
)
1
6
=64
1
6
=
6
√
64
=2
7 lut 22:31
Jack:
przejscie (−8)
1/3
na (−8)
2/6
7 lut 22:38
Ajtek:
(−8)
1/3
≠(−8)
2/6
7 lut 22:40
Jack:
a
1/3
= a
2/6
jesli a ≥ 0
7 lut 22:42