matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pytanie
tadzik:
ktoś mi wytłumaczy dlaczego dziedzina w tym wyrazeniu jest x∊(−
∞
,0)∪(0,
∞
)
1
e
x−1
7 lut 22:16
Jerzy:
D = R
7 lut 22:54
Jerzy:
1
Jeśli: f(x) =
, to : D = R\{0}
e
x
− 1
7 lut 23:11