ROZWIĄŻ NIERÓWNOŚC
beti19: Rozwiąż nierówność :
x
2 +4x + 4 ≤ 0 wiec tak liczę Δ+ b
2−4ac= 16−16 = 0
i teraz moje pytanie jak będzie wyglądał wykres czy ktoś mi pomoże

7 lut 20:55
Wielomian: ramiona do góry i miejsce zerowe w −2 ?
7 lut 21:00
beti19: ale to jest rozwiązanie podójne czyli parzystokrotne − dotyka osi i jej nie przecina

?
a odp. to x nalezy od .......

? do .....

7 lut 21:30
Eta:

x
2+4x+4= (x+2)
2
(x+2)
2≤0 ⇒
x= −2
7 lut 21:33
beti19: w nierównościach odpowiedź zawierał się że x nalezy i tu podane przedziały .....
więc nie jestem pewna czy tu wykresem powinna być parabola
Jesteś pewna Eta

7 lut 21:41
Wielomian: x należy do {−2}
7 lut 21:44
beti19: oki dziękuję Wielomian
jutro dam znać czy wykres jest poprawny do zadania bo wysyłam je na forum
mojego liceum zaocznego
7 lut 21:48
beti19: Dziękuję Eta i Wielomian − zadanie wraz z wykresem jest dobrze zrobione
8 lut 22:01