matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
LcK:
PROSZĘ O POMOC! PILNE!Każdy z wykresów funkcji, których wzory podano poniżej, otrzymano w
a
wyniku przesunięcia równoległego wykresu funkcji f(x)=
o wektor u =[p,q]. Wyznacz wzór
x
funkcji f i współrzędne wektora u.
3
a) y=
x−2
b) y={2}{x}−1
−5
c) y=
x+2
−1
d) y=
+8
x
3
e) y=
−1
x−10
−2
f) y=
−6
x+5
17 sty 18:25
jo:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1446.html
17 sty 18:48