matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
2
mechana:
mechanika − przyspieszenia − proszęę o pomoc
http://i.imgur.com/P4MR1tL.png
znam wzory ale nie umiem zastosowac pa= punoszenia + pwzgeldne + pcoriolisa punoszenia = p0 + pu styczne + pu normalne pwzgl = zazwyczaj v
2
/r pcoriolisa = 2* wektorOmega x wektorVwzględnej
7 lut 15:33
mechana:
jeszcze; pustyczne = omega x (omega x δ) pustyczne = epsilon x δ
7 lut 15:39