matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Prosta przechodzaca przez pkt
Riku:
Prosta przechodzi przez pkt A i B podaj miare kata nachylenia prostej do osi OX jesli A(−4,2), B(1,8)
7 lut 15:21
Eta:
8−2
6
AB: y= ax+b a=
=
=1,2
1+4
5
tgα=a=1,2 ⇒ α≈ .... odczytaj z tablic
7 lut 17:45