Funkcje cyklonometryczne
Marcin: oblicz(f.tryg, cyklonometryczne)
7 lut 14:14
Adamm: cos(2x)=cos
2x−sin
2x=2cos
2x−1
| | π | | π | | π2 | |
cos(2arccos( |
| ))+1=2( |
| )2−1+1= |
| |
| | 6 | | 6 | | 18 | |
7 lut 14:17
g:
cos(2α) = 2cos2α − 1
cos(2*arccos(π/6)) + 1 = 2*cos2(arccos(π/6)) − 1 + 1 = 2*(π/6)2
7 lut 14:21
Mila:
| | π | |
Popraw treść, nie wydaje mi się aby argumentem arccosinusa była liczba |
| . |
| | 6 | |
7 lut 17:55
Michał: Dokładnie przykład wygląda tak ale miałem problem z mianownikiem.... wynik mi wyszedł z całości
| arcsin12+arctg(−√3) | |
| |
| cos(2arccosπ6)+1 | |
7 lut 23:57