Zbadaj wypukłosc funkcji
Kaczmar: Proszę o pomoc!
Zbadaj wypukłosc funkcji y=x − ln (1+x ).
7 lut 12:45
Jerzy:
Potrafisz policzyć pierwszą i drugą pochodną ?
7 lut 12:49
Kaczmar: Jeśli możesz to prosiłbym o policzenie

sprawa jest dosyć pilna.. będę bardzo wdzięczny
7 lut 12:50
Jerzy:
Pilna w jakim sensie ?
7 lut 12:51
Kaczmar: Nie wiem wlasnie jak to zrobic
7 lut 12:52
Jerzy:
Kolokwium ?
7 lut 12:52
Kaczmar: tak
7 lut 12:54
Kaczmar: y'=(x−ln*(1+x))'=x'−ln (1+x)'=1−1/(x+1)*(1+x)'=1−1/(1+x)
(1−1/(1+x))'=1'−(1/(1+x))'= 0− (−1/1+x)2) = 1/ (1+x)2
To bedzie tak?
7 lut 13:04
Jerzy:
Tak.
7 lut 13:05
Kaczmar: i coś jeszcze się dalej z tym robi?
7 lut 13:05
Jerzy:
Określić znak.
7 lut 13:09