matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
calki
wojtek:
∫x
√
2−x
dx. przez podstawienie nie mam pojecia co pidstawic
7 lut 09:34
Jerzy:
√
2 − x
= t ; 2 − x = t
2
; − dx = 2tdt ; x = 2 − t
2
...= −2∫(2 − t
2
)*t
2
dt
7 lut 09:38