matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
algebra
Krzysiek:
Witam, chcialem zapytac czy dobrze rozumiem: x + 4x +3 = 5x + 3 czyli podam moj przyklad: 2x + 4x +6 = 6x + 6? albo: x + 5x +4 = 6x + 4? dobrze?
6 lut 23:01
Mila:
Dobrze.
6 lut 23:02