matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz
Michał :
√
8
do potęgi (2/3+log
4
81)
6 lut 22:55
Gymbus:
(2
(
3/2))
(
2/3+log(4,81)=2
(
3/2*2/3)+2
(
log(2
2
,9
2
))=2
1
+2
(
1/2log(2,9
2
))= 2+2
(
log(2,9))=2+9=11
6 lut 23:04
Michał :
Dziękuję bardzo przeserdecznie. Pozdrawiam
6 lut 23:07