Ciągłość funkcji
Luźny:
| | √x2+11−6 | |
Zbadać ciągłość funkcji: f(x) = |
| dla x =/= 5 |
| | x−5 | |
3 dla x = 5
Proszę o wytłumaczenie krok po kroku jak to się robi. Dzięki
17 sty 17:25
Luźny: 
nadal nie znalazłem sposobu więc czekam na pomoc
17 sty 22:16
Bogdan:
Tu, nad polem tekstowym są różne przyciski: α, β, γ, δ, π, Δ, Ω, ∞, itd, wśród nich
jest znak ≠, wiele innych jest pod przyciskiem inne.
Funkcja f(x) jest ciągła w punkcie x0 wtedy gdy ma wartość f(x0) w tym punkcie
(tutaj f(5) = 3) oraz limx→x0 f(x) = f(x0)
17 sty 22:58