matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całka :(
WKZ:
dx
∫
e
x
+1
6 lut 21:19
Adamm:
e
x
=t
dt
dx=
t
1
1
1
∫
dt = ∫
dt−∫
dt=...
t
2
+t
t
t+1
6 lut 21:22
relaa:
dx
e
x
+ 1 − e
x
e
x
∫
= ∫
dx = ∫ dx − ∫
dx =
e
x
+ 1
e
x
+ 1
e
x
+ 1
x − ln(e
x
+ 1) + C
6 lut 21:24