matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Równanie
anonim1234321:
Pokaże mi ktoś jak rozwiązać to krok po kroku? 7
5x
−7
5x−1
−6=0
6 lut 19:05
Adamm:
1
7
5x
−
*7
5x
−6=0
7
7
5x−1
=1 5x−1=0
1
x=
5
6 lut 19:09
anonim1234321:
a rozwiniesz bardziej miedzy 1 a 2 krokiem?
6 lut 19:12
anonim1234321:
dobra mam
6 lut 19:26