matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
?
Moniczka.:
Pomóżcie mi. Proszę. Proste o równaniach y= −4x−1 i y=a
2
x+5 są prostopadłe wyznacz liczbę A.
17 sty 17:14
mi:
jeśli są prostopadłe to −4a
2
=−1 zatem a
2
=1\4 czyli a=1\2 lub −1\2
17 sty 17:47