1 | |
(x−1)2(x+1)2 |
1 | ||
Z tego wychodzi ze B i D sa rowne | ||
4 |
1 | A | B | C | D | |||||
= | + | + | + | = | |||||
(x−1)2*(x+1)2 | x−1 | (x−1)2 | x+1 | (x+1)2 |
A*(x−1)*(x+1)2+B*(x+1)2+C*(x+1)*(x−1)2+D*(x−1)2 | |
(x−1)2*(x+1)2 |
1 | ||
B= | ||
4 |
1 | ||
D= | ||
4 |
1 | 1 | 1 | ||||
1=A*(−1)+ | +C*1+ | ⇔−A+C= | ||||
4 | 4 | 2 |
10 | ||
1=9A+3C+ | ||
4 |
1 | ||
−A+C= | ||
2 |
1 | ||
3A+C=− | ||
2 |
1 | ||
A=− | ||
4 |
1 | ||
C= | ||
4 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |