wektory
kama: Dane sa wektory kolinearne AB i BC takie dla których AB−3BC=0 wyznacz wektor AC w zależności od
wektora AB (przepraszam ale nie znalazłam symbolu wektora−strzalki)
1AB=3BC
1AB=xBC
1AB=yBC potem nie wiem coś podstaw id ?
6 lut 14:39
Pytający:

| | 1 | | 4 | |
Tak na logikę... AB i BC współliniowe, więc AC=AB+BC=AB+ |
| AB= |
| AB |
| | 3 | | 3 | |
6 lut 14:54
kama: Na logikę to wiem ale jak zapisać poprawnie
6 lut 21:13
Pytający: Tak jest poprawnie... (a że logicznie, to taki "efekt uboczny"

)
6 lut 22:02