matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pytanie
kajaaa:
1
Odcinek AC zawarty jest w prostej y=
x−4.Wyznacz równanie prostej w której zawarta jest
5
wysokość BD trójkąta ABC jeśli wiadomo że B(−2,8) Skąd się bierze postać y=−5+b
6 lut 13:19
Jerzy:
1
To prosta prostopadła do y =
x − 4
5
6 lut 13:22
kajaaa:
ok dzięki
6 lut 13:22