matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Podaj wzor ogolny ciagu arytmetycznego
Ela:
Podaj wzor ogolny ciagu arytmetycznego an i oblicz S
5
+ S
1
0 a
3
* a
7
= 1 a
8
− 3a
4
=2
6 lut 12:25
Jerzy:
(a
1
+ 2r)(a
1
+ 6r) = 1 (a
1
+ 7r) − 3(a
1
+ 3r) = 2 I obliczasz: a
1
oraz r.
6 lut 12:28