matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Calki
Ani:
Proszę o pomoc
√
x+4
∫
dx
√
x−4
5 lut 23:26
jc:
x+4
t
2
+4
t
2
=
, x=
x−4
t
2
−4
t
2
+4
t
2
+4
t
2
+4
całka = ∫ t (
) ' dt = t
− ∫
dt = ...
t
2
−4
t
2
−4
t
2
−4
5 lut 23:40
Metis:
jc
rozstrzaskaj jutro za mnie egzamin z AM jak te całkę
5 lut 23:55