matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wielomiany
maturzystkam:
Rozwiąż nierówność: I8x
3
−1I=x−8x
2
5 lut 22:05
maturzystkam:
zrobiłam tak: 8x
3
−1=x−8x
2
i 8x
3
−1=−x+8x
2
5 lut 22:07
maturzystkam:
zrobione
5 lut 22:49