2 | |||||||||||||||||
z = | |||||||||||||||||
|
4π | 4π | |||
Podaj wartość cos | i sin | |||
3 | 3 |
2(cos0+isin0) | −4π | −4π | |||||||||||||||||||
z = | = 2(cos | +isin | ) = | ||||||||||||||||||
| 3 | 3 |
2π | 2π | |||
2(cos | +isin | ) | ||
3 | 3 |
2π | ||
a=|z|cosα=2cos | =−1 | |
3 |
2π | ||
b=|z|sinα=2sin | =√3 | |
3 |
4π | ||
No ile wynosi cos | =cos2400 i sin2400? Wstawić te wielkości do wyrażenia i doprowadzić | |
3 |
4π | √3 | |||
sin | = − | |||
3 | 2 |
4π | 1 | |||
cos | = − | |||
3 | 2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |