matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiaz nierownosc
Ronney:
(log
2
x)
2
+log
2
x≤2
5 lut 02:38
Pytający:
D: x>0 t = log
2
x, t∊ℛ t
2
+ t − 2 ≤ 0 Δ = 9
−1−3
t
1
=
= −2
2
−1+3
t
2
=
= 1
2
−2 ≤ t ≤ 1 −2 ≤ log
2
x ≤ 1
1
log
2
≤ log
2
x ≤ log
2
2
4
1
≤ x ≤ 2
4
5 lut 03:30