Pochodne funkcji
Rats: Obliczyć pochodne funkcji:
a) f(x) = tg(x2+2x+2)*ctg2(x2+2x+2)
b) √ln2x+ earcsinx
4 lut 23:57
Rats:
5 lut 00:11
Jerzy:
Rozwiązałem w życiu pewnie 1000 pochodnych,ale takich nigdy
5 lut 00:15
Mati: 
w sensie trudne czy dziwne

Pomoże mi ktoś? Wiem, że są te wzory ale ja mam z tym
problem...
5 lut 12:13
Jerzy:
a)
| | 2x + 2 | |
f'(x) = |
| *ctg2(x2+2x+2) |
| | cos2(x2+2x+2) | |
| | 2x+2 | |
− tg2(x2+2x+2)*2ctg(x2+2x+2)* |
| |
| | sin2(x2+2x+2) | |
5 lut 12:18
Jerzy:
b)
| | 1 | | 1 | |
f'(x) = |
| *(2lnx/x + earcsinx* |
| ) |
| | 2√ln2x + earcsinx | | √1 − x2 | |
5 lut 12:21
Rats: Hmm czemu w tym 1 przykładzie jest (−) przy tg2?
5 lut 12:31
Jerzy:
to minus od pochodnej ctg
5 lut 12:35
Rats: Rozumiem, dziękuję
5 lut 12:43