matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż układy równań metodą macierzową
help:
Rozwiąż układy równań metodą macierzową
⎧
2x+2y+z+2t=2
⎜
4x+5y+z+3t=1
⎨
2x+2x +t=−2
⎩
x+4y+2z+2t=1
⎧
3x+6y+5z−t=−3
⎜
2x+4y+3z+t=1
⎨
2x+8y+5z+6t=3
⎩
x+3y+2z+2t=2
⎧
−x+2y+2z−t=−1
⎜
4x+2y+z+2t=1
⎨
−2y−2z=t=−1
⎩
7x+7y+5z+2t=2
4 lut 21:40