matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Jakies pomysly na wyprowadzenie ?
Ronney:
2+sinx
∫
*cosxdx
1+sin
2
x
4 lut 17:08
XO:
sinx = t dt =cosx dx
4 lut 17:09
karty do gry:
t = sinx
4 lut 17:09
Jerzy:
t = sinx
4 lut 17:09
Jerzy:
t
1
i potem druga całka: ∫
dt =
ln|t
2
+ 1| + C
t
2
+1
2
4 lut 17:12
Ronney:
t
2
z tej drugiej calki wychodzi mi:
* arctgt
2
4 lut 18:12
Ronney:
nierozumiem
4 lut 19:24