matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Całka
calka:
Proszę o pomoc. Nie wiem co zrobić z tym 2wt
8cos(2wt)
∫8cos
2
(wt)dt = ∫
dt = 4∫cos(2wt)dt =
2
4 lut 15:28
Pytający:
https://www.symbolab.com/solver/step-by-step/%5Cint%208cos%5E%7B2%7D%5Cleft(wt%5Cright)dt
4 lut 15:37
calka:
O kurde jakie to dobre.
4 lut 15:42