matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Obliczyć całke
Monia96:
Nie mogę sobie z tym poradzić, jakieś wskazówki? całka 2x
3
*
√
1+36x
4
4 lut 14:12
XO:
t=1+36x
4
dt=36*4x
3
dx prosze
4 lut 14:13
Jerzy:
Podstaw:
√
1+36x
4
= t ; 144x
3
dx = 2tdt
4 lut 14:16