pls help
O_O: Wyznacz wszystkie całkowite liczby a, dla których równanie x2+ax+a=0 ma pierwiastki całkowite.
Jak to wyznacza się?
3 lut 21:53
O_O: ktoś? coś?
3 lut 23:12
O_O: bump
4 lut 00:04
O_O: dobra, nie ważne, już rozgryzłem, hahaha
4 lut 00:08
Krzysiek: x
2+ax+a=0
a
2−4a=0
a=0 lub a=4
4 lut 00:31
O_O: tak z ciekawości − skąd wziąłeś tą drugą linijkę?
4 lut 00:42
5-latek: sprowadzil do wspolnego mianownika prawa strone
4 lut 00:44
imię lub nick: tą linijkę wyżej (drugą)
4 lut 00:46
imię lub nick: chyba... bo sam nie wiem szczerze xD
4 lut 00:46
O_O: tak, chodzi mi o tą wyżej
4 lut 00:48
Mila:
Sprowadził trójmian do postaci kanonicznej .
4 lut 16:38