wyznaczniki
mania: ROZWIĄŻ RÓWNANIE METODĄ WYZNACZNIKOW
x+y+z=2
x−2y+3z=−4
2x+3y−z=6
x−y−z=1
2x+y+z=3
nie wiem co zrobić z taką ilością rówań a jeżeli jest mniej zmiennych
czy może ktoś to rozpisać
3 lut 19:26
g:
A[5x3]*X[3] = B[5]
jeśli ten układ ma rozwiązanie X, to to rozwiązanie powinno również spełniać równanie
AT*A*X = AT*B
a to równanie da się już rozwiazać
X = (AT*A)−1*(AT*B)
po znalezieniu X z drugiego równania trzeba sprawdzić czy spełnione jest pierwsze.
4 lut 00:27
Troll: Afric Simone
4 lut 01:11