matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równanie
Olka:
Witam, mam takie równanie, proszę o pomoc :
x+1
x+2
x−7
x+4
−
=
−
x
2
−5x+6
x
2
−4
x
2
−x−6
x
2
+2x−8
3 lut 19:04
Pytający:
x
2
−5x+6=(x−3)(x+1) x
2
−4=(x−2)(x+2) x
2
−x−6=(x+2)(x−3) x
2
+2x−8=(x+4)(x−2)
3 lut 20:04