matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
przekształcenia wykresu funkcji
nahh:
oblicz wartość współczynnika a jeśli punkt P należy do wykresu funkcji f(x)=a sin x, P(
π
6
; 3)
18
π
Wychodzi mi, że a=
, a powinno wyjść 6
sin
3 lut 18:43
Janek191:
π
3 = a*sin
6
3 = a *0,5 a = 6 ====
3 lut 18:45
nahh:
skąd ci wyszło 0,5
3 lut 18:47
Janek191:
π
sin
= sin 30
o
= 0,5
6
3 lut 18:48